Jolanta Chwastyk-Kowalczyk, „Pro Libris”. Lubuskie Pismo Literacko-Kulturalne (2001–2021), Wydawnictwo Naukowo-Edukacyjne Stowarzyszenia Bibliotekarzy Polskich, Warszawa 2022, ss. 168, ISBN 978-83-65741-82-0 - Jarowiecki, Jerzy (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2022)
Recenzja monografii: Jolanta Chwastyk-Kowalczyk, „Pro Libris”. Lubuskie Pismo Literacko-Kulturalne (2001-2021), Wydawnictwo Naukowo-Edukacyjne Stowarzyszenia Bibliotekarzy Polskich, Warszawa 2022, ss. 168, ISBN 978-83-65741-82-0