Ewolucja prasy kobiecej w polskiej rzeczywistości XX i XXI wieku - Chwastyk-Kowalczyk, Jolanta (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2021)
Recenzja monografii: Olga Dąbrowska-Cendrowska: Zmieniająca się rzeczywistość polskiej prasy kobiecej (1989-2019), Kielce, Wydawnictwo Uniwersytetu Jana Kochanowskiego, 2020 (ISBN 978-83-7133-885-4; ss. 234)