Aktywność wydawnicza Polonii amerykańskiej na przełomie XIX i XX wieku - Chwastyk-Kowalczyk, Jolanta (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2020)
Recenzja monografii: K. Wasilewski, „Bezdomnych gromady niemałe…”. Dyskurs imigracyjny na łamach prasy amerykańskiej (1875-1924), Poznań 2017 oraz D. Kiper, „Zgoda” i spór. Z dziejów polskiego pisma w Ameryce (1881-1907), Lublin 2019