Pierwsza aukcja czasopism „Domu Książki” w 1984 roku - Nieć, Grzegorz (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2020)
Tekst poświęcony jest pierwszej aukcji czasopism, zorganizowanej i przeprowadzonej przez Warszawski Antykwariat Naukowy — Czasopisma Przedsiębiorstwa Państwowego „Dom Książki” w 1984 roku, na której wystawiono ponad dwa tysiące rzadkich i poszukiwanych tytułów prasowych polskich i obcych, wydawanych w okresie XVIII-XX wieku