„Dziennikarskiego chleba miody i piołuny”. Lwowskie wspomnienia Michaliny Grekowicz-Hausnerowej - Nieć, Grzegorz (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2018)
Recenzja monografii: M. Grekowicz-Hausnerowa: "Chleb dziennikarski ma smak rozmaity… " Wspomnienia, red. Karolina Grodziska, Kraków 2017