Trudne początki drukowanej prasy polskiej. Recenzja pracy Danuty Hombek, Dzieje prasy polskiej. Wiek XVIII (do 1795 r.) - Popiołek, Bożena (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2017)
Trudne początki drukowanejprasy polskiej. Recenzja pracy Danuty Hombek,Dzieje prasy polskiej. Wiek XVIII(do 1795 r.). Wydawnictwo UniwersytetuJana Kochanowskiego, Kielce 2016, ss. 174