Recenzja pracy: Jerzy Jarowiecki, Czasopisma dla dzieci i młodzieży oraz prasa młodzieżowa w Polsce w latach 1918–2000, Wrocław 2016 - Chwastyk-Kowalczyk, Jolanta (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2017)
Recenzja monografii: Jerzy Jarowiecki, Czasopisma dla dzieci i młodzieży oraz prasa młodzieżowa w Polsce w latach 1918-2000, Wrocław 2016. Wrocław 2016, Wydawnictwo Wyższej SzkołyZarządzania „Edukacja”, ss. 311, ISBN 978-83-64389-61-0