Wokół prasy polskojęzycznej w Izraelu. Uwagi i refleksje na marginesie najnowszej książki Elżbiety Kossewskiej Ona jeszcze mówi po polsku, ale śmieje się po hebrajsku - Sroka, Łukasz Tomasz (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2017)
Artykuł recenzyjny nt. monografii Elżbiety Kossewskiej Ona jeszcze mówi po polsku, ale śmieje się po hebrajsku. Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego, Warszawa 2015, ss. 507