Z prac Komisji Prasoznawczej Oddziału PAN w Krakowie Kalendarium — część XVIII (październik 2014 — czerwiec 2015) - Zając, Renata (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2016)
We wzmiankowanym okresie odbyło się 10 posiedzeń z udziałem 140 osób. 10 referatów wygłosiło: 3 pracowników Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie, 2 pracowników Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach, 1 pracownik Uniwersytetu Warszawskiego, 1 pracownik Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, 1 pracownik Instytutu Historii PAN w Krakowie, 1 pracownik Politechniki Opolskiej, 1 pracownik Wyższej Szkoły Komunikacji Społecznej w Gdyni. W otwartych zebraniach naukowych uczestniczyli pracownicy Uniwersytetów: Jagiellońskiego, Mikołaja Kopernika w Toruniu, Jana Kochanowskiego w Kielcach, Papieskiego Jana Pawła II w Krakowie, Śląskiego w Katowicach, Pedagogicznego w Krakowie, Instytutu Historii PAN oraz Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowie, Politechniki Opolskiej, Towarzystwa Naukowego Płockiego