Recenzja książki: Władysław Marek Kolasa: Historiografi a prasy polskiej (do 1918 roku) — naukometryczna analiza dyscypliny 1945–2009, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego, Kraków 2013, ss. 524 - Gzella, Grażyna (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
Recenzja książki: Władysław Marek Kolasa: Historiografi a prasy polskiej (do 1918 roku) — naukometryczna analiza dyscypliny 1945-2009, Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego, Kraków 2013, ss. 524 Book review: Władysław Marek Kolasa: Historiography of the Polish Press (Until 1918): A Scientometric Analysis 1945-2009. Kraków 2013