Publicystyka Andrzeja Walerona na łamach „Gazety Chłopskiej” w latach 1926–1930 - Piasecka-Starzec, Renata (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
W artykule przedstawiono działalność publicystyczną Andrzeja Walerona - parlamentarzysty, lidera Stronnictwa Chłopskiego i współtwórcy Centrolewu na łamach „Gazety Chłopskiej” w latach 1926-1930 [Andrzej Waleron as a Columnist of Gazeta Chłopska in 1926-1930] This article presents the journalistic work of Andrzej Waleron — parliamentarian, leader of the Peasant Party and co-founder of the Centrolew (a centre-left coalition which functioned in Polish politics in 1926-1930) — in Gazeta Chłopska [Peasant’s Newspaper] in 1926-1930