Problematyka prasoznawcza na III Ogólnopolskiej Konferencji Naukowej „Niewygodne dla władzy. Ograniczanie wolności słowa na ziemiach polskich od wieku XIX do czasów współczesnych” (Toruń, 8–9 listopada 2012) - Żynda, Marcin (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
Sprawozdanie z konferencji