„Oficyna Poetów” — niszowy kwartalnik literacko-artystyczny (1966–1980) - Chwastyk-Kowalczyk, Jolanta (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
Autorka usytuowała działalność Oficyny Poetów i Malarzy Czesława i Krystyny Bednarczyków w Londynie (1949-1991/1992) na tle innych polskich wydawnictw na Wyspach Brytyjskich od wybuchu II wojny światowej do dnia dzisiejszego. Skupiła się szczególnie na bezprecedensowej inicjatywie wydawniczej — elitarnym kwartalniku „Ofi cyna Poetów”, który ukazywał się w latach 1966-1980