Tematyka prasoznawcza na Konferencji Naukowej „Działalność oficyn wydawniczych na rzecz edukacji, szkolnictwa i oświaty w XIX i XX wieku” (Łódź, 15–16 października 2012 r.) - Ruta, Adam (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
Sprawozdanie z Konferencji Naukowej „Działalność oficyn wydawniczych na rzecz edukacji, szkolnictwa i oświaty w XIX i XX wieku” (Łódź, 15-16 października 2012 r.)