Recenzja książki: Urszula Kolberová: „Głos Ludu” — gazeta mniejszości polskiej na Zaolziu. Zarys problematyki (Ostrava 2009) - Muryc, Jiří (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
Artykuł recenzyjny: Urszula Kolberová: „Głos Ludu” — gazeta mniejszości polskiej na Zaolziu. Zarys problematyki (Ostrava 2009)