Sprawozdanie z konferencji redaktorów czasopism reprezentują cych nauki o komunikacji społecz nej i mediach. Kraków, 27 września 2023 roku, Uniwersytet Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie - Dąbrowska-Cendrowska, Olga (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2024)
27 września 2023 roku na Uniwersytecie Komisji Edukacji Narodowej w Krakowie odbyła się pierwsza konferencja redaktorów czasopism reprezentujących nauki o komunikacji społecznej i mediach, którą patronatem objął Komitet Nauk o Komunikacji Społecznej i Mediach Polskiej Akademii Nauk reprezentowany przez prof. dr hab. Iwonę Hofman, przewodniczącą Komitetu.