230 lat historii społeczno-politycznej regionu podkarpackiego przez pryzmat prasy drukowanej. Paweł Kuca, Prasa drukowana w regionie podkarpackim. Od czasów galicyjskich po współczesność, Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów 2021, ss. 350 - Kępa-Mętrak, Jolanta (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2024)
Recenzja monografii: Paweł Kuca, Prasa drukowana w regionie podkarpackim. Od czasów galicyjskich po współczesność [Printed Press in the Podkarpacie region. From the Age of Galicia to the Present], Wydawnictwo Uniwersytetu Rzeszowskiego, Rzeszów 2021, 350 pp.