Prasowa rzeczywistość Ziemi Lubuskiej czyli Oblicza prasy zielonogórskiej. Konteksty lubuskie, pod red. Jolanty Chwastyk-Kowal-czyk i Andrzeja Bucka, „Seria Historyczna, 12”, Wydawnictwo Pro Libris i WNiE SBP, Warszawa 2022, ISBN SBP 978-83-65741-91- 2 ... - Danowska, Ewa (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2023)
Recenzja: Prasowa rzeczywistość Ziemi Lubuskiej czyli Oblicza prasy zielonogórskiej. Konteksty lubuskie, pod red. Jolanty Chwastyk-Kowal-czyk i Andrzeja Bucka, „Seria Historyczna, 12”, Wydawnictwo Pro Libris i WNiE SBP, Warszawa 2022, ISBN SBP 978-83-65741-91- 2, ISBN Pro Libris 978-83-64393- 76-1, ss. 351