Świadectwo kultury duchowej tamtych czasów i miejsca. Jerzy Jarowiecki, Prasa we Lwowie w latach dwudziestolecia międzywojennego (1918–1939) oraz w latach sowieckiej i niemieckiej okupacji (1939–1945), Wydawnictwo Naukowe i Edukacyjne Stowarzyszenia Bibli - Chwastyk-Kowalczyk, Jolanta (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2023)
Recenzja książki: Jerzy Jarowiecki, Prasa we Lwowie w latach dwudziestolecia międzywojennego (1918–1939) oraz w latach sowieckiej i niemieckiej okupacji (1939–1945), Wydawnictwo Naukowe i Edukacyjne Stowarzyszenia Bibliotekarzy Polskich, Seria Historyczna, Warszawa 2022