Na marginesie tekstu Joanny Mikosz Kształtowanie się sandomierskiego rynku prasowego w latach 1829–1939, [w:] Fenomeny. Literatura, kultura, sztuka i media, red. B. Stelingowska, Ośrodek Badawczy Facta Ficta, Wrocław 2022, s. 217–245 - Sławiński, Piotr (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2022)
Recenzja artykułu: Joanna Mikosz, Kształtowanie się sandomierskiego rynku prasowego w latach 1829-1939, [w:] Fenomeny. Literatura, kultura, sztuka i media, red. B. Stelingowska, Ośrodek Badawczy Facta Ficta, Wrocław 2022, s. 217-245