Mora trahit periculum. (Nie)nowa książka Danuty Bruskiej, Prasa Piotrkowa Trybunal-skiego 1805–1939, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2021, ss. 474 - Zywert, Eryk (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2022)
Recenzja monografii: Danuta Bruska, Prasa Piotrkowa Trybunalskiego 1805-1939, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2021, ss. 474