Justyna Maguś, „Słowo Polskie” w latach 1918–1928. Organ prasowy Narodowej Demokra-cji, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2019, 410 s. - Jarowiecki, Jerzy (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2021)
Recenzja monografii: Justyna Maguś, „Słowo Polskie” w latach 1918-1928. Organ prasowy Narodowej Demokracji, Wydawnictwo Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej, Lublin 2019, 410 s.