„Wiadomości” — nieistniejący krakowski dziennik z 1974 roku, czyli o badaniach selekcji odbiorczej w Ośrodku Badań Prasoznawczych - Cieślikowa, Agnieszka J.; Filas, Ryszard (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2019)
Pod pretekstem odkrycia nieznanego druku z 1974 r. artykuł omawia badania nad selekcją odbiorczą prasy w ciągu II połowy XX wieku prowadzone przez Ośrodek Badań Prasoznawczych.