Na marginesie monografii Grażyny Wrony "Nadzór nad prasą w Krakowie (1918–1939)", Kraków: Księgarnia Akademicka, 2017 - Gzella, Jacek (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2019)
Rezencja monografii: Grażyna Wrona, Nadzór nad prasą w Krakowie (1918-1939), Kraków: Księgarnia Akademicka, 2017