Najciemniej pod latarnią czyli o życiu kulturalnym polskich wojennych uchodźców na Węgrzech w latach 1939–1945 (O książce Krzysztofa Woźniakowskiego, W kręgu życia kulturalnego polskiego wojennego uchodźstwa na Węgrzech 1939–1945. Studia i szkice) - Mrugała, Magdalena (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2019)
Recenzja monografii: K. Woźniakowski, W kręgu życia kulturalnego polskiego wojennego uchodźstwa na Węgrzech 1939-1945. Studia i szkice, Wydawnictwo i Drukarnia Towarzystwa Słowaków w Polsce, Kraków 2018, s. 298