Medializacja a Auschwitz. Kilka uwag na podstawie książki Pawła Grenia "Pamięć a media. Obchody wyzwolenia KL Auschwitz-Birkenau w dyskursie prasowym" (Kraków 2017) - Trojański, Piotr (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2019)
Recenzja monografii: P. Greń, Pamięć a media. Obchody wyzwolenia KL Auschwitz-Birkenau w dyskursie prasowym, Kraków 2017