Tygodnik Ilustrowany. Bibliografia zawartości 1890–1899, oprac. Grzegorz P. Bąbiak - Matczuk, Alicja (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2018)
Tygodnik Ilustrowany. Bibliografia zawartości 1890-1899, oprac. Grzegorz P. Bąbiak. Warszawa 2015, ss. 456