Fachowe czasopismo „Papier i Galanteria” 1921–1922 - Olczak-Kardas, Monika (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2018)
W artykule dokonano analizy pisma „Papier i Galanteria” ukazującego się w latach 1921-1922. Przedstawiono ogólny zarys działalności pisma. Omówiono: zasady funkcjonowania pisma, zadania i pełnioną rolę, adresatów, źródła finansowania, strukturę pisma, zawartość tekstów.