Herbert Marshall McLuhan, Galaktyka Gutenberga. Tworzenie człowieka druku, przekład Andrzej Wojtasik, ze wstępem Grzegorza Godlewskiego - Chwastyk-Kowalczyk, Jolanta (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2018)
Herbert Marshall McLuhan, Galaktyka Gutenberga. Tworzenie człowieka druku, przekład Andrzej Wojtasik, ze wstępem Grzegorza Godlewskiego. Warszawa 2017, ss. 468