„Gazeta Gdańska” ma swoją monografię. Na marginesie książki Andrzeja Romanowa „Gazeta Gdańska” w latach 1891–1939 - Gzella, Grażyna (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2018)
„Gazeta Gdańska” ma swoją monografię. Na marginesie książki Andrzeja Romanowa „Gazeta Gdańska” w latach 1891-1939. Gdańsk 2017, ss. 336