Z dziejów kultury literackiej i polskiego czasopiśmiennictwa czasów II wojny światowej (o monografii Krzysztofa Woźniakowskiego Polskie czasopiśmiennictwo uchodźcze na Węgrzech 1939–1945). - Kwiecień, Sabina (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2018)
Z dziejów kultury literackiej i polskiego czasopiśmiennictwa czasów II wojny światowej (o monografii Krzysztofa Woźniakowskiego Polskie czasopiśmiennictwo uchodźcze na Węgrzech 1939-1945). Wydawnictwo Scriptorium, Opole 2016, s. 443.