Ludwik Szczepański — ćwierć wieku pracy dziennikarskiej w , Ilustrowanym Kurierze Codziennym” - Wulczyńska, Magdalena (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2017)
W tekście ukazany został dorobek 25-letniej pracy dziennikarskiej Ludwika Szczepańskiego w , Ilustrowanym Kurierze Codziennym”: od wybuchu I wojny światowej do ostatnich dni istnienia koncernu (październik 1939). Przedstawiono wybrane artykuły, cykle felietonów, poezje oraz numery , Kuriera Radiowego” i , Kuriera Metapsychicznego” — dodatków do , IKC”, wprowadzonych i redagowanych przez Szczepańskiego.