Artykuł recenzyjny: Bronisław Cieśla, Łódzkie czasopisma humorystyczne w międzywojniu, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2014, ss. 321 - Bergmann, Olaf (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2016)
Artykuł recenzyjny: Bronisław Cieśla, Łódzkie czasopisma humorystyczne w międzywojniu, Wydawnictwo Uniwersytetu Łódzkiego, Łódź 2014, ss. 321