90 lat Polskiego Radia - Myśliński, Jerzy (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2016)
W formie na poły felietonowej autor snujere fleksje nasuwające się w związku z 90. rocznicą powstania publicznej radiofonii w Polsce. Przy okazji wspomina o swoich wrażeniach z obcowania z odbiornikamii programem Polskiego Radia od końca lat trzydziestych XX wieku.