Artykuł recenzyjny: Kraków – Lwów: czasopisma XIX–XX wieku, t. 12, pod red. G. Niecia i G. Wrony, Księgarnia Akademicka, Kraków 2014 (Seria: Kraków – Lwów: Książki, Czasopisma, Biblioteki; t. 12) - Kwiecień, Sabina (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2016)
Recenzowana praca prezentuje szerokie spektrum problemów czasopiśmiennictwa, obejmujące chronologicznie okres 1848-1989. Czytelnik otrzymuje teksty przynoszące analizę tytułów prasowych i ich dziejów, omawiające problemy poruszane na łamach czasopism oraz prace o ujęciu syntetycznym. Niemal po równo ułożyło się zainteresowanie badaczy zagadnieniami czasopiśmiennictwa lwowskiego (6 tekstów) i krakowskiego (5 tekstów). Rozprawy, które znalazły się w tomie stanowią cenny wkład w rozwój badań nad dziejami krakowskiej i lwowskiej prasy oraz stanowią inspirację do dalszych przedsięwzięć w tym kierunku.