Dwutygodnik „Krasnoje Znamja” (1925–1926) — rosyjskojęzyczny organ Polskiej Partii Socjalistycznej (PPS) - Suławka, Adam Radosław (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2017)
Wydawany w latach 1925-1926 w poleskim Łunińcu dwutygodnik „Krasnoje Znamja” był jedynym w Drugiej Rzeczypospolitej organem prasowym Polskiej Partii Socjalistycznej (PPS) redagowanym w języku rosyjskim. Jego nakład wahał się w granicach 1500-2000 egzemplarzy. Autorem większości artykułów był redaktor i poseł na Sejm Stanisław Wolicki. Do szybkiego upadku pisma przyczyniły się niechęć ze strony lokalnych władz spowodowana radykalnymi artykułami wymierzonymi w miejscową administrację, niemożność zrealizowania radykalnych haseł głoszonych przez PPS oraz skandal finansowy w jaki był zamieszany redaktor Wolicki.