Zuzanna Kołodziejska, „Izraelita” (1866–1915). Znaczenie kulturowe i literackie czasopisma, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, seria: Studia polsko-żydowskie, red. Eugenia Prokop-Janiec, tom III, Kraków 2014, ss. 352, 13 il. - Szabłowska-Zaremba, Monika (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
Recenzja książki: Zuzanna Kołodziejska, „Izraelita” (1866-1915). Znaczenie kulturowe i literackie czasopisma, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, seria: Studia polsko-żydowskie, red. Eugenia Prokop-Janiec, tom III, Kraków 2014, ss. 352, 13 il.