Sesja naukowa Komisji Prasoznawczej Oddziału PAN w Krakowie, Rady Krajowej i Rady Krakowskiej Towarzystwa Kultury Świeckiej, Stowarzyszenia „Kuźnica” „Współczesne czasopisma laickie w Polsce” (Kraków, 10 grudnia 2012) - Wrona, Grażyna (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
Sprawozdanie z konferencji