Artykuł recenzyjny: Renata Piasecka-Strzelec: Polskie agencje prasowe w latach 1944–1972. Upowszechnianie i reglamentacja informacji, działalność propagandowa Kielce 2012, Wydawnictwo Uniwersytetu Jana Kochanowskiego, ss. 382. ISBN: 978-83-7133-504-4 - Chwastyk-Kowalczyk, Jolanta (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
Artykuł recenzyjny: Renata Piasecka-Strzelec: Polskie agencje prasowe w latach 1944-1972. Upowszechnianie i reglamentacja informacji, działalność propagandowa Kielce 2012, Wydawnictwo Uniwersytetu Jana Kochanowskiego, ss. 382. ISBN: 978-83-7133-504-4