Kraj i emigracja na łamach „Konturów” — młodzieżowej kolumny w „Dzienniku Polskim i Dzienniku Żołnierza” (1957–1960) - Tarka, Krzysztof (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
„Kontury” — młodzieżowa kolumna w „Dzienniku Polskim i Dzienniku Żołnierza”, ukazywały się w latach 1957-1960. Głównymi publicystami dodatku byli Jan M. Ciechanowski i Bolesław Sulik. „Młodzi” na emigracji wiązali nadzieję z liberalizacją systemu politycznego w Polsce po 1956 r., negowali sens dotychczasowej „niezłomnej” postawy „starych”.