Odbudowa autorytetu czy polityczne bankructwo? Działalność polityczna i wydawnicza Wiktora Kulerskiego w niepodległej Polsce (1918–1935) - Krzemiński, Tomasz (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
Artykuł jest syntetycznym opisem aktywności publicznej Wiktora Kulerskiego, właściciela koncernu prasowego i wydawcy regionalnej prasy codziennej, w kontekście złożonych przemian politycznych, społecznych i gospodarczych okresu międzywojennego