Recenzja książki: Ewa Gruszczyńska: Dawne polskie przekłady prasowe: informacja — perswazja — manipulacja (Warszawa 2012) - Fluda-Krokos, Agnieszka (Rocznik Historii Prasy Polskiej, 2015)
Recenzja książki: Ewa Gruszczyńska: Dawne polskie przekłady prasowe: informacja — perswazja — manipulacja (Warszawa: Oficyna Wydawnicza ASPRA-JR, 2012)